árajánlatot kérek

Termék adatlap

Nyomtatás

NovaFerm

NovaFerm® Mikrobiológiai Termékcsalád
NovaFerm
A szélsőséges időjárás okozta agrotechnikai problémák, a kémiai növényvédelem túlsúlya, a hatékony talajerő visszapótlás- és megőrzés kérdései az agrárpiaci bizonytalanságok és a növekvő környezetterhelés komoly teherként nehezednek napjaink mezőgazdasági termelésére, negatívan befolyásolva a mezőgazdaság hozamát és a ráépülő élelmiszeripar ágazati hatékonyságát. Ezért kialakult egy fenntartható mezőgazdálkodási modell iránti igény, amely a termelés kívánt szintjének fenntartása mellett a termelési költségek szinten tartását, a környezetterhelés csökkentését és jobb minőségű, egészségesebb mezőgazdasági termények és élelmiszerek előállítását tűzte ki céljául. A fenntarthatóság más gondolkodást és technológiákat igényel, ezért ennek tudatában fejlesztettük ki mikrobiológiai preparátumainkat, amelyek új agrotechnikai horizontot nyitnak a növénytermesztésben. A NovaFerm® mikrobiológiai termékcsalád preparátumai olyan természetes készítmények, amelyek pozitívan befolyásolják a talajélet folyamatait, a szerves anyagok lebontást, a szervetlen ásványok mineralizációját, humuszképződést, a termés hozamát, minőségét és nem utolsósorban a növények ellenálló képességét és egészségét. A termék összetett funkcionalitását a benne található különböző környezetei folyamatokért felelős spórás baktériumtörzsek biztosítják. Spórás jellegüknél fogva ellenállóak a napsugárzásnak, UV irradiációval, faggyal és hővel szemben érzéketlenek, kijutatásukat segíti, hogy a készítmény kiválóan tolerálja a legtöbb herbiciddel való tankkeverék képzést.

Letöltés:

Komplex kémiai és biológiai készítmények gyakorlati alkalmazása
 
NovaFerm® MULTI Mikrobiológiai preparátum
NovaFerm Multi
NovaFerm® MULTI egy olyan multifunkcionális talajba juttatandó mikrobiológiai preparátum, amely a benne lévő természetes spórás baktériumoknak és az általuk termelt fitoaktív anyagoknak, enzimeknek köszönhetően a termelés gazdaságosságát biztosítja környezetbarát és növény egészségügyi szempontból is kedvező módon. Olyan természetes hozamfokozó, amely használata során az adott ágazat termelési mutatói összegészében is javulnak, alkalmazásával egészségesebb, életképesebb és ellenállóbb növényeket kapunk.

Hatásmechanizmus
 
Jótékony hatását a benne található természetes spórás baktériumok által fejti ki tápelem pótló és talajélet aktiváló hatásának köszönhetően. Olyan természetes készítmény, amely pozitívan befolyásolja a gyökérzóna flórájának környezeti folyamatait, a termés hozamát, minőségét és nem utolsósorban a növények ellenálló képességét növeli. Segítségével egészségesebb élelmiszer állítható elő, a környezetterhelés hatása pedig minimalizálható. A talajélet már rövidtávon érezhetően megváltozik, kevés gépmenetben kialakítható, szármaradványoktól mentes, a vetéshez elengedhetetlen szerkezetes-morzsalékos magágy.
 
Összetétel és forma
 
Mikrobiális összetétel: max. 5 % spórás baktérium
Azotobacter spp.
Azospirillum spp.
Bacillus subtilis
Bacillus megaterium
Természetes talajlakó és környezeti baktériumokból áll, használatának nincsen környezeti és egészségügyi kockázata sem, nem toxikus.
A készítmény folyadék (vizes oldat) formában kapható, amely vízzel hígítandó, a leírásban megadott koncentrációnak megfelelően.
 
Felhasználás
Novaferm felhasználás
Használható szántóföldi kultúrákban, és kertészetben, zöldségtermesztésben. Szántóföldi kultúrák közül elsősorban a használata következőkre ajánlott: Búza, árpa, repce, kukorica, napraforgó, cukorrépa, dohány A folyadék formájú készítmény a használati utasítás alapján vízzel hígítandó, és permetezővel való kijuttatás után keveréssel a magágyba kell inkorporálni.
 
Hogyan használjuk a NovaFerm® MULTI mikrobiológiai preparátumot?
 
Szántóföld 10l/ha, foliárisan, talajba keverve a magágy készítése előtt, egyszeri alkalommal talajba juttatva 200-300 l/ha vízzel, 3-3,5 % töménységben
Zöldség 10l/ha, foliárisan, talajba keverve a magágy készítése előtt, egyszeri alkalommal talajba juttatva 200-300 l/ha vízzel, 3-3,5 % töménységben

Mikor használjuk NovaFerm® MULTI mikrobiológiai preparátumot?
 
  • Vetés előtt, magágy előkészítéskor, a talaj felső 5-10 cm rétegébe dolgozva, évente legalább 1x kezelés javasolt
  • Szántás előtt, vagy ha már szántottunk, akkor tárcsázás előtt, talajba dolgozva, évente legalább 1x kezelés javasolt
 
Kijuttatása aeroszol képzéssel, szántóföldi vagy kézi permetezővel történik, a művelési technológiába való beépíthetőség függvényében. Minden olyan készítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs baktériumölő hatása. A kijuttatást követően lehetőleg mielőbb dolgozzuk a talajba, a szer hatékonyságának növelése érdekében A nap bármely szakaszában biztonságosan kijuttatható, a szer nem fényérzékeny és nem perzsel. A mikrobiológiai preparátum teljes mértékben környezetbarát készítmény, nem tartalmaz káros vagy mérgező komponenseket, környezetünkben is megtalálható talajlakó baktériumtörzsekből készül. Biogazdálkodásban, biotermékek és organikus élelmiszerek előállításánál is használható.
 
Egészségügyi várakozási idő: Utolsó kijuttatástól számítva: 0 nap
 
Kiszerelése: 10 l, 20 l, 50 l műanyag kanna, 220 l műanyag hordó, 1000 l műanyag IBC tartály
 
Vámtarifa száma: 310100
 
 
NovaFerm® DUAL Mikrobiológiai preparátum
NovaFerm Dual
NovaFerm® DUAL egy olyan multifunkcionális foliárisan használt mikrobiológiai preparátum, amely a benne lévő természetes spórás baktériumoknak és az általuk termelt fitoaktív anyagoknak, enzimeknek és vitaminoknak köszönhetően a termelés gazdaságosságát biztosítja környezetbarát és növény egészségügyi szempontból is kedvező módon. Olyan természetes hozamfokozó, amely használata során az adott ágazat termelési mutatói összegészében is javulnak, alkalmazásával egészségesebb, életképesebb és ellenállóbb növényeket kapunk.
 

Hatásmechanizmus
 
 
Jótékony hatását a benne található természetes spórás baktériumok által fejti ki tápelem pótló valamint általános kondicionáló hatásának köszönhetően. Olyan természetes készítmény, amely pozitívan befolyásolja a talajélet és a növényi levélfelület flórájának környezeti folyamatait, a termés hozamát, minőségét és nem utolsósorban a növények ellenálló képességét betegségekkel szembeni rezisztenciáját növeli. Segítségével egészségesebb élelmiszer állítható elő, a környezetterhelés hatása pedig a minimalizálható.
 
Összetétel és forma
 
Mikrobiális összetétel: max. 5 % spórás baktérium
Azotobacter spp
Azospirillum spp.
Bacillus licheniformis
Természetes talajlakó és környezeti baktériumokból áll, használatának nincsen környezeti és egészségügyi kockázata sem, nem toxikus.
A készítmény folyadék (vizes oldat) formában kapható, amely vízzel hígítandó, a leírásban megadott koncentrációnak megfelelően.
 
Novaferm dual FelhasználásFelhasználás
 
Használható szántóföldi kultúrákban, és kertészetben, zöldségtermesztésben, gyümölcstermesztésben és szőlészetben.
Szántóföldi kultúrák közül elsősorban a használata következőkre ajánlott:
Búza, árpa, repce, kukorica, napraforgó, cukorrépa, dohány
A folyadék formájú készítmény a használati utasítás alapján vízzel hígítandó, és permetezővel foliárisan/levélre kijuttatható
 
Hogyan használjuk a NovaFerm® DUAL mikrobiológiai preparátumot?
 
Szántóföld
10l/ha, foliárisan, min. 4-5 leveles állapottól, maximum kétszeri alkalommal a reproduktív szervek kifejlődése előtt 200-300 l/ha vízzel, 3-3,5 % töménységben
Zöldség
max. 20l/ha, foliárisan, 5-6 leveles állapottól maximum háromszori alkalommal a reproduktív szervek kifejlődése előtt, min. 600 l/ha vízzel, min. 3-3,5 % töménységben
Gyümölcs/szőlő
20l/ha, foliárisan, virágzás után, maximum négyszer alkalommal a gyümölcsérés előtt min. 600 l/ha vízzel, min. 3-3,5 % töménységben
 

Mikor használjuk NovaFerm® DUAL mikrobiológiai preparátumot?
 
  • Különböző fenofázisokban, foliárisan, a zöldtömeg megjelenésekor. Szántóföldön és zöldségtermesztésben a kultúra legalább 4-6 leveles állapotától javasolt 2 x-i kezeléssel, vagy gyümölcstermesztésben a zöldtömeg megjelenésétől javasolt 3-4 x-i kezeléssel
 
Kijuttatása aeroszol képzéssel, szántóföldi vagy kézi permetezővel történik, a művelési technológiába való beépíthetőség függvényében. Minden olyan készítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs baktériumölő hatása. A nap bármely szakaszában biztonságosan kijuttatható, a szer nem fényérzékeny és nem perzsel.
A mikrobiológiai preparátum teljes mértékben környezetbarát készítmény, nem tartalmaz káros vagy mérgező komponenseket, környezetünkben is megtalálható talajlakó baktériumtörzsekből készül. Biogazdálkodásban, biotermékek és organikus élelmiszerek előállításánál is használható.
 
Egészségügyi várakozási idő: Utolsó kijuttatástól számítva: 1 hét
Kiszerelése: 10 l, 20 l, 50 l műanyag kanna, 220 l műanyag hordó, 1000 l műanyag IBC tartály
Vámtarifa száma: 310100