árajánlatot kérek

Termék adatlap

Nyomtatás

Plonvit - Termékcsalád

Növény specifikus folyékony PLONVIT műtrágyák INT Technológiával
 
Plonovit INT TechnologyAz INT Technológiát (Innovative Nutrient Transfer) az INTERMAG cég azzal a céllal alkotta meg, hogy növelje a műtrágyák és biostimulátorok hatékonyságát. Az INT növeli a tápanyagok és stimuláló anyagok felszívódásának, szállításának és beépülésének gyorsaságát és hatékonyságát a növényben, hála a megfelelően megtervezett és egyedi módon válogatott szerves eredetű összetevőknek, melyek a különböző műtrágyákban és biostimulátorokban találhatóak.

Az INT Technológiának köszönhetően a növények úgy ismerik fel a tápanyagokat és stimuláló anyagokat mint saját metabolizmusuk termékeit, aminek köszönhetően ezeket igen gyorsan és hatékonyan szállítják a háncsrész (floem) és farész (xylem) segítségével.
 
Az INT Technológia előnyei és gyakorlati haszna a termelők számára
 
*      A felszívott tápanyagok és serkentő anyagok gyors beépülése a növénybe.
*      Gyors szállítás a növényen belül (ez vonatkozik a nehezen szállítható elemekre is mint például a kalcium).
*      A növények gyors reakciója a lombtrágyázásra külösönen a növekedés és fejlődés kritikus szakaszaiban.
*      Hatékonyabb tápanyag felhasználás a növények számára – növeli a termés mennyiségét és minőségét.
*      Mérsékli a stressz hatások miatt történő terméscsökkenést.
*      Csökkenti a mezőgazdasági vegyszerek eső általi lemosódásának kockázatát.
 

INT TechnologyA növény specifikus PLONVIT műtrágyák korábban CHAAT formulát tartalmaztak. A biostimulációs képességű CHAAT formulát az INTERMAG szakemberei továbbfejlesztették így jött létre az INT Technológia. Ennek segítségével a PLONVIT műtrágyák még gyorsabban és hatékonyabban hatnak.
 

Folyékony PLONVIT műtrágyák a különböző növénytípusokhoz
 
A folyékony PLONVIT műtrágyák koncentrált, megfelelő arányban összeállított mikroelemeket tartalmaznak, melyek mennyisége és aránya remekül igazodik a különböző növénytípusok tápanyag utánpótlási követelményeihez. Céljuk, hogy növeljék a terméshozamot és javítsák a hozam minőségi paramétereit. A PLONVIT műtrágyacsalád keverhető más agrokemikáliákkal is.
PLONVIT GABONA - Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a mikro tápanyagokat a gabonafélék tápanyag igényeinek megfelelő arányban tartalmazza (különös tekintettel a rézre (Cu), mangánra (Mn) és a cinkre (Zn), melyek hiánya különösen veszélyes a gabonafélék számára), valamint a magnéziumot és a nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását.
Ajánlott adag 1-2 l/ha
 
Tápanyagtartalom [g/l vagy g/kg]
N P2O5 K2O MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Ti
195
N-NH2 
0,0 0,0 26 59 0,5 11,7 10,4 14,3 0,065 13 0,26
 
PLONVIT KUKORICA - Folyékony, koncentrált lombtrágya, amely a növények számára mikrotápanyagokat biztosít a kukorica tápkövetelményeinek megfelelő arányban (különös tekintettel a cinkre (Zn), melynek hiányára a kukorica különösen érzékeny) valamint magnéziumot és nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását.
Ajánlott adag 2-3 l/ha
 
Tápanyagtartalom [g/l vagy g/kg]
N P2O5 K2O MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Ti  
186
N-NH2
0,0 0,0 31 31 6,2 1,2 6,2 6,2 0,06 6,2 0,26  
 
PLONVIT OLAJOSOK - Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a mikrotápanyagokat az olajos növények tápkövetelményeinek megfelelő arányban biztosítja, valamint magnéziumot és nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását.
Ajánlott adag 2-3 l/ha
 
Tápanyagtartalom [g/l vagy g/kg]
N P2O5 K2O MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Ti
195
N-NH2 
0,0 0,0 26 54,6 5,2 7,8 9,1 9,1 0,065 14,3 0,26
 

PLONVIT BURGONYA - Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a mikrotápanyagokat a burgonya tápkövetelményeinek megfelelő arányban biztosítja, valamint magnéziumot és nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását.
Ajánlott adag 2 l/ha
Tápanyag összetétel [w/w %]
N MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Ti  
15,0, 2,5 2,5 0,4 0,20 0,30 0,60 0,005 0,65 0,03  
 
PLONVIT CUKORRÉPA - Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a mikroelemeket a cukorrépa tápanyag igényeinek megfelelő arányban biztosítja, valamint magnéziumot és nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását.
Ajánlott adag 2 l/ha
 
Tápanyagtartalom [g/l vagy g/kg]
N MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Ti
195 26 23,6 0,5 2,4 2,4 8,4 0,06 6,2 0,26
 
 
PLONVIT PILLANGÓSOK - Folyékony, koncentrált lombtrágya, mely a mikro tápanyagokat a hüvelyesek tápkövetelményeinek megfelelő arányban biztosítja, valamint magnéziumot és nitrogént, melyek javítják a mikroelemek hasznosulását. Kobaltot is tartalmaz, mely nélkülözhetetlen a gyökérkolonizáló baktériumokkal szimbiózisban élő növények számára.
Ajánlott adag 2 l/ha

Tápanyag táblázat