top of page

Mint a mesében – több legyet egy csapásra!



Kalcium és a repce

Mindenki, aki repcét termeszt, tisztában van vele, hogy a kalcium a repce-növény életében kiemelt fontosságú tápelem. Hazai talajaink sok kalciumot tartalmaznak, ugyanakkor ez a növény számára nem hasznosítható formában van jelen. Ezért elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk a pótlásáról.


A kalcium szerepe: sejtfal erősítés, télállóság fokozása, tápanyagforgalom elősegítése – és ez még csak néhány pozitív tulajdonsága. Sokan azonban nem gondolnak a kalciumra tavasszal, amikor a szármegnyúlás időszakában hosszában felreped a szár.


„Elrontottam a szárormányos elleni védelmet?

Nem jókor, nem jó szerrel kezeltem?” – merülnek fel ezek a kérdések a gazdálkodókban.


Pedig legtöbbször a kalciumhiány okozza ezeket a tavaszi tüneteket. Tehát nem a tavaszi rovarvédelemnél történt hiba, hanem az őszi kalcium-utánpótlás elmaradása miatt jelentkeznek ezek a problémák. A növény feltöltéséről már ősszel gondoskodnunk kell!


Szilícium és a repce

A kalciumhoz hasonlóan fontos, bár látszólag nem nélkülözhetetlen elem a szilícium is. Kiemelkedően erősíti a sejtfalat, szabályozza a párologtatást, és növeli a növények ellenálló képességét a károsítókkal szemben – legyen szó rovarokról vagy gombás betegségekről. Segíti a tápelemek felvételét és hasznosulását, és számos egyéb jótékony hatása van a növényekre.

Most eljött az idő, hogy ezeket a létfontosságú elemeket egyetlen termékben kijuttasd! Megszületett az Optysil Longlife® – egy termékben egyesül a biológiailag hasznosuló magas szilíciumtartalom és a nélkülözhetetlen kalcium. Ezen túl a termék fontos mikroelemeket is tartalmaz, mint a réz, mangán és cink!

Ilyen egyszerű, már ősszel gondoskodhatsz a csúcstermésről!




A további információért és árajánlatért keresd kollégáinkat!







Comments


bottom of page